De School

Kansrijk onderwijs

Wij zijn trots op het feit dat we een openbare basisschool zijn. Op een openbare school is ieder kind en iedere leerkracht welkom, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond.

De openbare school leert kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor een bepaalde opvatting. De openbare school heeft aandacht voor en biedt ruimte aan ieder kind en iedere leerkracht. Niet apart maar samen.

Op obs Emmermeer werken we in relatief kleine groepen. Binnen de organisatie in de groep is er mede daardoor veel ruimte voor individuele begeleiding van kinderen. Onze school telt ongeveer 90 kinderen die over 4 groepen zijn verdeeld: groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8.

Onze school is een toegankelijke openbare school met een prettige open sfeer; een veilige plek voor leerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers.

Wij vinden het belangrijk op obs Emmermeer dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen. Dit betekent dat we meer aanbieden dan alleen taal en rekenen.
Culturele activiteiten, sport, muziek, projecten en ateliers maken allemaal deel uit van ons aanbod.